2014 - 2015 - Mešani pevski zbor Ljubno

MEŠANI PEVSKI ZBOR
LJUBNO NA GORENJSKEM
Pojdi na vsebino

2014 - 2015

Galerija dogodkov
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev v Ljubnem, 26.12.2015
Mešani pevski zbor Ljubno je na Štefanovo pripravil svoj tradicionalni božični koncert. S povabljenimi gosti je pričaral bogat kulturno-duhovni večer, s katerim je spodbudil k doživljanju dvojnega praznovanja. Tako so v bližini jaslic čudovito zazvenele božične pesmi domačih pevcev in gostov. Tokrat je z nami prepevala Vokalna skupina Indomabile, ki deluje pod vodstvom domačinke Mateje Praprotnik Blumauer. Koncert je s programom in prepričljivimi besedami povezovalke Tine Resman bil kot dar za vsakogar, ki se je ta večer namenil v župnijsko cerkev v Ljubnem.


PODELITEV NAGRAD OBČINE RADOVLJICA
Linhartova dvorana v Radovljici, 10.12.2015
V kulturnem sporedu, ki je navdušil obiskovalce na proslavi občinskega praznika v polni Linhartovi dvorani, so nastopili učenci in učitelji Glasbene šole Radovljica, ki bo v prihodnjem letu praznovala svojo 60-letnico. Proslavo v režiji Katje Stušek sta povezovala Suzana Adžič in Janez Zore.
Župan Ciril Globočnik je na proslavi čestital za občinski praznik in predstavil delo občine v letošnjem letu. Poudaril je, da tako z organizacijo kot dobrim obiskom številnih prireditev v občini potrjujemo, da so Radovljičani pravi prebivalci Linhartovega mesta kulture. Občinskim nagrajencem je izročil priznanja in se jim zahvalil za njihove dosežke in prispevke na področjih kulture ter vzgoje in izobraževanja.
Med letošnjimi občinskimi nagrajenci je bila tudi zborovodkinja Mešanega pevskega zbora Ljubno in Mešane pevske skupine Dr. France Prešeren Žirovniva-Breznica, Irena Kosmač. Za svoje delo v radovljiški občini, njeni soseščini in v tujini, je prejela plaketo Antona Tomaža Linharta.
JESENSKI KONCERT
Dvorana Športnega društva Ljubno, 10.10.2015
Leto je naokoli in ponovno smo se z obširnejšim pevskim programom predstavili domači publiki. Program nam je duhovito povezoval mladi gospodič Aljaž Pohar, v goste pa smo povabili Vokalni nonet Plamen iz Kovorja. V eni od skladb se nam je odru pridružila sopranistka Mateja Praprotnik Blumauer in požela velik aplavz.
KONCERT MePZ LJUBNO in MePS DR. FRANCE PREŠEREN ŽIROVNICA
Baročna dvorana Radovljica, 26.9.2015
Koncert je obema zboroma prišel zelo prav. Zbor iz Ljubnega se pripravlja na prihajajoče jesenske koncerte, Prešernovci pa na tekmovanje v italijanskem Torre del Lago. Prijeten pevski večer smo zaključili s skupno pesmijo Tri planike, ki jo je za mešani zbor priredil član Prešernovcev, Tone Špendov.
PRAZNIK KRAJEVNE SKUPNOSTI LJUBNO
Ljubno, 21.8.2015
V Ljubnem ob krajevnem prazniku obeležujemo spomin na dan, ko je bilo 24. avgusta leta 1941 pet talcev, krajanov Ljubnega, ustreljenih pred nekdanjim gasilskim domom. Na prireditvi, ki smo jo pripravili v petek pred praznikom, so nastopili osnovnošolci iz Podružnične šole Ljubno ter domača pevska zbora, predsednik sveta KS Brane Fajfar pa je domačinu Aljažu Frelihu za njegove dosežene uspehe v igranju namiznega tenisa v državnem tekmovanju podelil letošnjo nagrado krajevne skupnosti. Zanimivost večera je pripravil gospod Primož Smolnikar, doma iz Posavca. Ukvarja se z brezpilotnimi letali in snemanjem iz zraka. Je tudi soustanovitelj Društva za brezpilotna letala v Sloveniji. Na prireditvi smo si lahko ogledali njegov film o Ljubnem in okolici, ki ga je posnel z brezpilotnim letalom. Film si lahko ogledate tukaj.
POD VAŠKO LIPO
Ljubno, 6.6.2015
Preživeli smo prijeten vaški večer pod lipo sredi vasi, ki jo na žalost že razžira zob časa, a se ne da. Vedno znova ozeleni in nas spominja na stare čase. V programu sta poleg nas zapela še Mešani zbor Lipnica in domači upokojenski pevski zbor. Prijetno je presenetil mladi ansambel Beli cvet, s svojimi šalami pa je nasmehe na obraz vabil domači humorist Joža Pavlič.
PREVZEM NOVEGA GASILSKEGA VOZILA PGD LJUBNO
Dvorana Športnega društva Ljubno, 23.5.2015
Člani PGD Ljubno so z velikim veseljem in ponosom slavnostno prevzeli novo gasilsko vozilo GVC 16/25 – znamke MAN, nemškega proizvajalca. Nadgradnjo je izdelalo slovensko podjetje Pušnik. Vozilo je opremljeno z vso opremo, ki mu po tipizaciji pripada. Cena brez opreme je bila 200.000,00 EUR, od tega je prispevala občina Radovljica 170.000 €, 4.000 € Krajevna skupnost Ljubno, ostalo pa so gasilci zbrali sami, s pomočjo donatorjev, krajanov in večletnim varčevanjem. Že predhodno je bilo izvedeno 5 urno izobraževanje za šoferje, za vse ostale gasilce pa se bo izobraževanje izvajalo v sklopu vaj. Star kamion, ki jim je vsa leta brezhibno služil, pa je tako zaključil svojo 30-letno intervencijsko dobo. Na prireditvi je z veseljem zapel Mešani pevski zbor Ljubno, vozilo pa je blagoslovil domači župnik Pavle Juhant.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA "NAJ SLAVEC POJE"
Baročna dvorana Radovljiške graščine, 7.3.2015
Pevski zbori občin Radovljica, Bled, Gorje in Bohinj smo se ponovno zbrali na območni pevski reviji, ki jo je letos prvič strokovno spremljal Primož Kerštanj. Zaradi številnih prijavljenih zborov je revija potekala dva večera. Zapeli smo lepo, ubrano in bili deležni številnih pohval. Primož je pohvalil izbran program. Priporočil nam je še več dinamike in izraznosti.

OTVORITEV RAZSTAVE VIKTORJA KLOFUTARJA NAŠE OKOLJE
Galerija Atrij Občine Tržič, 8.1.2015
Viktor Klofutar se je predstavil s ciklom slik, katerih izhodišče je gorska pokrajina Tržiča in okolice. Izstopale so podobe krajine domačega kraja in gorske flore. Bistvo ustvarjalnosti Viktorja Klofutarja, kot ljubiteljskega slikarja, ni v likovnem izražanju zgodbe, temveč v doživljanju sveta in neskončnosti trenutka v naravi. Kulturni program na otvoritvi je prispeval ljubenski pevski zbor, razstavo pa je otvoril tržiški župan mag. Borut Sakovic. Gospod Klofutar je ljubenskemu zboru poklonil eno od svojih slik, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.
RADOVLJIŠKA KOLEDVA
Linhartov trg v Radovljici, 5.1.2015
Pevski zbori iz radovljiškega območja smo se ponovno zbrali na Linhartovem trgu in s pesmijo zaželeli vse dobro v novem letu. V programu smo sodelovali: Linhartov oder Radovljica, Moški pevski zbor Kropa, Ženski zbor Koledva Kropa, Mešani pevski zbor Veteran Radovljica, Mešani pevski zbor Ljubno, Moški pevski zbor Podnart, Mešani pevski zbor A. T. Linharta Radovljica, Kvintet Tivoli Lesce in Moški pevski zbor Triglav Lesce. Program je povezoval Franci Černe.
BOŽIČNI KONCERT
Župnijska cerkev v Ljubnem, 26.12.2014
Veseli smo bili tokrat čisto polne cerkve. V goste smo povabili Mešani pevski zbor župnije Zavratec, ki se mu je pridružil še Idrijski oktet. Naši gostje so izvedli spevoigor Matije Tomca Slovenski božič.
BOŽIČNI KONCERT
Bolnica Begunje, 23.12.2014
Prvega od letošnjih božičnih koncertov smo izvedli za paciente bolnice v Begunjah. Že kar nekajkrat smo prepevali v njihovi koncertni dvorani. Tudi tokrat so nas lepo sprejeli in z veseljem prisluhnili naši pesmi in besedi.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 11.10.2014
Dogovorili smo se, da bomo po novem naše letne koncerte izvajali oktobra. Spomladi je koncertne ponudbe ogromno. Program nam ponovno odlično povezoval mladi Aljaž Pohar. V vsaki napovedi je prikazal delček naših skladb.
KRAJEVNI PRAZNIK
Dvorana športnega društva Ljubno, 22.8.2014
Krajevna skupnost je pripravila čudovit večer, katerega del smo bili tudi mi, got gostja pa je nastopila Natalija Cilenšek Šimnunovič.
POD VAŠKO LIPO
Ljubno, 30.5.2014
Pod lipo sredi vasi smo preživeli lep in zabaven večer. Poleg nas sta zapela še Mešani zbor DU Ljubno in Mešani zbor A. T. Linharta iz Radovljice. Seveda v programu niso manjkale šaljive dogodivščine našega krajana Joža Pavliča.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana v Radovljici, 9.3.2014
Tokrat je revijo strokovno spremljal Matevž Fabijan in nas ponovno uvrstil v regijski nivo.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Zagorske matere božje v Zagorju, 11.1.2014
Za nastop se je dogovoril naš pevec Danijel, sicer doma iz Zagorja. Peli smo pri maši, nato pa dodali še krajši koncert. V Zagorje smo odšli kar z avtobusom in s seboj povabili sorodnike in prijatelje. Seveda smo dan izkoristili kar najbolje. Ogledali smo si rudnik Trbovlje-Hrastnik, kjer nas je pozdravil podzemni škrat Perkmandeljc in nam prinesel tudi malico.
KOLEDOVANJE
Graščina v Radovljici, 5.1.2014
Zaradi slabega vremena je bila letošnja prireditev prestavljena iz trga v avlo radovljiške Graščine. Skupni pesmi sodelujočih pevskih zborov(Gašperšičevo Mi k vaši hiši pridemo) je dirigirala naša zborovodkinja Irena.
Nazaj na vsebino