2012 - 2013 - Mešani pevski zbor Ljubno

MEŠANI PEVSKI ZBOR
LJUBNO NA GORENJSKEM
Pojdi na vsebino

2012 - 2013

Galerija dogodkov
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2013
Res je lepo videti polno cerkev poslušalcev, ki kljub popoldanski uri in deževnemu vremenu pridejo na koncert. V goste smo povabili moški Kranjski kvintet. Župnik Pavle pa je pripeljal še kantavtorja iz Knežaka na Krasu, Toneta Škrlja.
LANGUSOVI DNEVI
Kamna Gorica, 14.9.2013
Na pobudo MePZ Lipnica, smo odšli v Kamno Gorico in pod lipo sredi vasi sodelovali na 13. pevskem srečanju ob zaključku Langusovih dni. Samostojno smo zapeli tri skladbe, nato pa še združeno z vsemi zbori Slakovega Čebelarja in Avsenikovo Lepo je biti muzikant.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 22.6.2013
V goste smo povabili vokalno skupino Patina iz Škofje Loke. Koncert je tokrat zelo prijetno vodil domačin Aljaž Pohar. Pri dveh skladbah nas je s klavirjem spremljala domačinka, nekoč tudi članica zbora, Mateja Praprotnik Blumauer.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana v Radovljici, 10.3.2013
Po desetih letih se je naša zborovodkinja ponovno pojavila na radovljiški reviji. Predstavili smo se dobro in poželi kar nekaj pohval. Egi Gašperšič je zelo pohvalil izvedbo njegove Jamniške, česar smo bili še posebej veseli. Revijo je strokovno spremljal Janez Močnik in zbor uvrstil na regijski nivo.
KOLEDOVANJE
Linhartov trg v Radovljici, 5.1.2013
Na letošnjem koledovanju je sodelovalo 10 pevskih zborov. Vsak je zapel dve skladbi, Gašperšičeva Mi k vaši hiši pridemo,  pa je zazvenela združeno iz vseh grl.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2012
Koncert smo tradicionalno pripravili na Štefana dan oz. na praznik ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. V goste smo povabili citrarko Tanjo Zajc Zupan, ki sta jo spremljala tudi njena otroka - sin Domen na kitari in hči Ana z besedo.
OTVORITEV JALNOVE SOBE
Župnišče v Ljubnem, 27.10.2012
Župnik Pavle je zelo resno vzel službovanje v Ljubnem. Ena od pridobitev Ljubnega pod njegovo pobudo je tudi prenova župnišča. Večja soba zgoraj je poimenovana po župniku Janezu Jalnu, ki je v Ljubnem služboval od 1.12.1957 do svoje smrti 12.4.1966. V kleti pa se nahaja prostor za srečevanje športnikov in mladine. Oboje je blagoslovil tudi nadškof Anton Stres.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 6.10.2012
Po vseh mukah in težavah, ki so nas pestile v prejšnji sezoni, smo spravili pod streho naš letni koncert. Zapeli smo devet skladb, ki so zazvenele v novi preobleki. V goste smo pripeljali Moški kvintet Tivoli.
Septembra 2012 je v zboru prišlo do menjave dirigenta. Zborovodkinja Irena Kosmač je po desetih letih ponovno prevzela zbor. Pomlad smo zaključili brez letnega koncerta. Že na prvi vaji z novo zborovodkinjo smo se dogovorili, da koncert izvedemo oktobra.
POROKA JANE SITAR IN PETRA TRDINE
Ljubno, 7.7.2012

Usoda je storila, kar je želela storiti. Poskrbela je za vajine prve poglede, besede, poljube.
Tokrat lahko le rečemo, da sta na pravi poti.
Naj vajina pot bo zmeraj ravna, brez težkih in naglih ovinkov,
če pa se že ti pojavijo, naj vaju samo toliko bolje povežejo.
Tokrat se vajina knjiga življenja šele odpira.
Poskrbita, da bodo tisti beli, prazni listi zapisani z lepimi in nepozabnimi spomini.
Pa vendar,...naj bodo vajini dnevi skupnega življenja prijetni in kar se da iskreni ter nepozabni.

To vama želijo člani MePZ Ljubno.

OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana v Radovljici, 10.3.2012
Revijo je ponovno strokovno spremljala Andreja Martinjak, ki je pohvalila predvsem interpretacije naših izvedenih skladb. Hvaležni smo bili tudi dirigentu Petru, da je vztrajal pri petju "na pamet".
SPOMLADANSKI KONCERT SREDNJE ŠOLE JESENICE
Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, 28.3.2012
Omenjena šola je pripravila koncert, na katerem so sodelovali dijaki šole v različnih točkah. Na šoli poučuje tudi naš dirigent Peter, zato smo se z veseljem odzvali vabilu in se s petjem predstavili med mladino.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Device v Stopičah, 22.1.2012
V Stopičah župnikuje ljubenčan Edi Eberl. Z veseljem nam je pokazal njegove jaslice. Pri nedeljski maši je sodeloval tudi naš župnik Pavle Juhant. Po maši smo se z domačim župnikom odpeljali na ogled stpiške fare.
Nazaj na vsebino