2007 - 2011 - Mešani pevski zbor Ljubno

MEŠANI PEVSKI ZBOR
LJUBNO NA GORENJSKEM
Pojdi na vsebino

2007 - 2011

Galerija dogodkov
OBČINSKI PRAZNIK
Linhartova dvorana v radovljici, 10.12.2011
Letošnji dobitnik občinskih priznanje je bila tudi Zveza kulturnih društev občine. Odzvali smo se na pobudo po skupnem petju sedmih pevskih zborov, ki jim je na odru Linhartove dvorane dirigiral zborovodja in skladatelj Egi Gašperšič.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2011
Tokrat smo gostili domačine - Cerkveni pevski zbor Ljubno, ki ga vodi Mateja Praprotnik Blumauer. Vezno besedilo je pripravil Rok marčun. Na koncertu smo uradno predstavili našo zgoščenko. Vse ponovitve tega koncerta smo izvedli že v letu 2012.
SNEMANJE ZGOŠČENKE
Dvorana športnega društva Ljubno, 19.11.2011
Priprave za ta projekt so bile kar naporne, a pevci zavzeti in pripravljeni stvar korektno izpeljati. Izbrali smo 10 skladb. Naše petje je posnel Iztok Zupan iz Posavca, naslovnico za našo zgoščenko pa nam je naredil slikar Nikolaj Mašuka, doma v Ljubnem. Odločili smo se, da zgoščenko predstavimo javnosti na domačem božičnem koncertu.
SREČANJE S PETRO MAJDIČ
Ljubno, 1.7.2011
Ljubenski župnik Pavle Juhant in naša najboljša smučarska tekačica sta izpolnila svoji obljubi. Če Petra osvoji olimpijsko medaljo, prideta peš iz Stahovice na Brezje in potem še v Ljubno. Sprejela ju je cela vas. Prišel je tudi radovljiški župan Ciril Globočnik. Najprej je bila v domači cerkvi maša, potem smo pa vsi odšli v Dvorano športnega društva Ljubno. Naš zbor je pripravil krajši kulturni program, potem smo se pa pač malo poveselili.
SLAVNOSTNI KONCERT OB 15-LETNICI ZBORA
Dvorana športnega društva Ljubno, 24.6.2011
Tokrat smo pripravili samostojni koncert s 16 skladbami. Skozi program je poslušalce vodil naš stari znanec Klemen Bunderla. Na koncertu je nekaj članov prejelo tudi Gallusove značke.
SOSED SOSEDU
Log pod mangartom, 11.6.2011
Mešani zbor Žaga iz Bovca nas je ponovno povabil na to tradicionalno prireditev, ki se je letos preselila v Log pod Mangartom. Na pot smo odšli kar z avtobusom, katerega plačilo je omogočil JSKD, Območna izpostava Radovljica. Najlepša hvala.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2010
Z nami so nastopili člani otroško mladinske skupine Talia iz Mošenjske župnije. Koncert je doživel šest ponovitev. Kar dvakrat smo odšli v Ljubljano, pa seveda tudi na tradicionalno zborovsko koledovanje na Linhartov trg v Radovljico.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana Radovljica, 13.3.2011
Revijo je ponovno strokovno spremljala Andreja Martinjak, ki nas je sicer na določenih zborovskih elementih nekoliko okrcala, a bomo njene pripombe v bodoče upoštevali.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 20.6.2010
Tokrat je bil z nami harmonikar Gregor Vidmar, s katerim smo družno zapeli skladbo Svobodna Slovenija.
OTVORITEV RAZSTAVE
Atrij Občine Tržič, 25.8.2010
V Tržiču smo ponovno zapeli na povabilo našega bivšega pevca Viktorja Klofutarja, ki je odprl svojo razstavo pod naslovom Tržič, biser med gorami. Temu naslovu primeren je bil tudi izbor naših pesmi.
POD VAŠKO LIPO, 21.5.2010
To je bilo že 14. srečanje sredi naše vasi.
SOSED SOSEDU
Čezsoča pri Bovcu, 12.6.2010
Z veseljem smo se odzvali povabilu Mešanega zbora Žaga iz Bovca, da pridemo v dolino Trente. Prireditev poteka vsako leto v drugem kraju Občine Bovec. Ker smo imeli precej okrnjeno zasedbo, se nam je priključil tudi Mešani zbor A. T. Linharta iz Radovljice.
PEVSKO SREČANJE
Poglejska cerkev pri Poljšici pri Gorjah, 9.5.2010
Prireditev pripravi vokalna skupina Gorjanski fantje. Poglejska cerkev je pravzaprav votlina, ki leži ob vasi Poljšica pri Gorjah. Izdolbel jo je Triglavski ledenik, ko se je umikal. Prijetno okolje za pevski nastop. Polega nas so nastopili Gorjanski fantje, Mešani zbor A. T. Linharta Radovljica in Vokalna skupina Sosedje iz Žirovnice.
MARKOV SM'N
Vrba, 24.4.2010
Kulturno društvo Dr. France Prešeren že nekaj let organizira t.i. Markov sm'n. Sobotni večer je namenjen petju. To pevsko srečanje vedno poteka pred cerkvico sv. Marka v Vrbi.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana Radovljica, 13.3.2010
Naša pevska revija je dobila stalno mesto v prekrasni Baročni dvorani in prav je tako. Zbore je strokovno spremljala Andreja Martinjak in nam dejala, da smo pokazali dobro mero ubranosti in interpretacije.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2009
Z nami je zapel Ženski zbor Žene in dekleta iz dveh vasi iz Iga. Koncert je doživel pet ponovitev. Gostovali smo tudi na Igu in v Šmihelu pri Novem mestu.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 13.6.2009
V goste smo povabili Mešano pevsko skupino Dr. France Prešeren iz Žirovnice, ki jo vodi naša bivša zborovodkinja Irena Kosmač.

Sledil je še nastop na prireditvi ob krajevnem prazniku...in še ena sezona je za nami.
ŠKERLJEVI DNEVI
Kranjska Gora, 5.9.2009
Tokrat smo z začetkom nove sezone kar pohiteli. Z veseljem smo sprejeli povabilo Mešanega zbora Alojzij Plantau iz Kranjske Gore, da se jim pridružimo pri petju na Škerljevih dnevih, ki so posvečeni dirigentu in skladatelju Danetu Škerlju.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Baročna dvorana Radovljica, 8.3.2009
Radovljica je dobila novo koncertno dvorano, ki je odlična kulturna pridobitev. Peti v njej je enkraten občutek. 
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 28.12.2008
Tokrat je z nami zapela Vokalna skupina Triglavski zvonovi iz Mojstrane. Koncert je doživel šest ponovitev. Udeležili smo se tudi tradicionalnega zborovskega koledovanja na Linhartovem trgu v Radovljici.
LETNI KONCERT
Dvorana športnerga društva Ljubno, 14.6.2008
V goste smo povabili Mešano pevsko skupino društva prijateljev maldine Srednja Dobrava. Program nam je ponovno simpatično povezoval Klemen Bunderla. Dvorana je bila polna in prvič se je zgodilo, da smo morali publiki podariti tudi dodatek.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Kulturni dom Gorje, 8.3.2008
Tudi letošnjo revijo je strokovno spremljal Mitja Gobec. Na naše veliko presenečenje nas je predlagal v regijski nivo, kar si štejemo za naš do sedaj največji uspeh.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem. 26.12.2007
Prvi del sezone je bil ponovno podrejen pripravam na naš božični koncert, ki je letos doživel šest ponovitev. V Ljubnem so z nami sodelovali Tinka Ambrožič in OPZ Marije Udarjene iz Ljubnega.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 16.6.2007
Na letošnji koncert smo v goste povabili Mešani zbor Žaga iz Bovca. Program je hudomušno povezoval Klemen Bunderla.
OTVORITEV RAZSTAVE
Atrij Občine Tržič, 22.2.2007
Prvič smo zapeli na takem dogodku. Razstavo je odprl naš pevec Viktor Klofutar, sicer doma iz Tržiča.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
KULTURNI DOM V KROPI, 10.3.2007
Naša območna revija je tokrat prvič pripotovala v Kropo. Sama prireditev je bila odlično organizirana. Zbore je strokovno spremljal Mitja Gobec.
Nazaj na vsebino