2001 - 2006 - Mešani pevski zbor Ljubno

MEŠANI PEVSKI ZBOR
LJUBNO NA GORENJSKEM
Pojdi na vsebino

2001 - 2006

Galerija dogodkov
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2006
Tokrat smo izvedli kar pet ponovitev. Z nami je sodelovala Dekliška skupina Lacrima iz Kovorja.
SLAVNOSTNI KONCERT OB 10-LETNICI
Dvorana športnega društva Ljubno, 24.6.2006
Tokrat smo nastopili samostojno in predstavili kar sedemnajst skladb - nekaj starega, pa tudi nekaj novega. Program nam je povezoval Klemen Bunderla. Veseli smo bili številnih čestitk zborov, s katerimi smo v preteklosti sodelovali, posebej pa smo se zahvalili Bredi Knific, ki je bila "kriva", da je pred desetimi leti zbor nastal.
SOSED SOSEDU
Bovec, 17.6.2006
Na povabilo Mešanega zbora Žaga, smo se odpravili v Bovec na prireditev Sosed sodedu. Prireditev velja za pravi domači vaški praznik
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 26.12.2005
Tokrat je z nami zapel baritonist Marcos Bajuk, kar je bila za nas posebna izkušnja in čast. Zapel je tudi na ponovitvah našega koncerta v Tržiču in na Primskovem.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Dom Joža Ažmana v Boh. Bistrici, 4.3.2006
Zbore je strokovno spremljal Karel Leskovec. Zbor je sicer kar pohvali, a tudi omenil, da zvok zbora bolje zlit v ženskih, kot v moških glasovih.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 24.6.2005
Pri nas je gostoval Obrtniški moški zbor Dr. Janez Bleiweis iz Kranja. Vzdušje na odru in pod njim je bilo odlično, še bolj veselo je bilo druženje po koncertu.
1. ŠKERLJEVI DNEVI
Kranjska Gora, 3.9.2005
Z veseljem smo se odzvali vabilu. V Kranjski Gori so pripravili 1. Škerljeve dneve v spomin na glasbenika in skladatelja Daneta Škerlja.
DAN ZEMLJE
Peračica, 22.4.2005
Ob Dnevu Zemlje, so v Peračici posadili lipo in pripravili krajši kulturni program, v katerem smo sodelovali tudi mi s štirimi skladbami.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Graščina v Radovljici, 5.6.2004
Tokratno revijo je ocenjevala Branka Krajnik. Njene pisne ocene sicer nismo prejeli, ampak za naša ušesa smo se kar dobro odrezali.
LETNI KONCERT
Graščina v Radovljici, 11.6.2004
Trg pred cerkvijo v Kranjski Gori, 13.6.2004
Dvorana športnega društva Ljubno, 19.6.2004
Vse tri zbore vodi prof. Peter Novak. Izvedli smo tri enake koncerte z vsemi tremi nastopajočimi zbori. V Radovljici je bilo poslušalcev le za vzorec, v Kranjski Gori so se pred nastopajočimi ustavljali je sprehajalci, domača dvorana pa je bila na veselje vseh, popolnoma polna. Na tem koncertu se je ženski del zbora predstavil tudi v novih bluzah, za katere je finančna sredstva namenilo domače kulturno društvo. Najlepša hvala.

BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 28.12.2004
Z nami je nastopil Mešani zbor Kranjska Gora KUD Alojzij Plantau. Obisk je bil tokrat bolj skromen. S strani krajanov je bile zelo pohvaljene vezno besedilo Alenke Markovc.
DAN EVROPE
Letališče Lesce, 9.5.2004
Skupaj z ostalimi zbori Občine Radovljica smo sodelovali na osrednji gorenjski prireditvi ob tem prazniku. Zbori so združeno zapeli ob spremljavi Pihalnega orkestra Lesce.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Graščina v Radovljici, 4.6.2004
Zbore je strokovno spremljal Karel Leskovec. Namenil nam je kar precej vzpodbudnih besed in pohvalil prepričljiv nastop.
POD VAŠKO LIPO, 7.5.2004
Zaradi slabega vremena je bila tokratna prireditev prestavljena v Dvorano športnega društva Ljubno. Letos je bilo še posebej slavnostno, saj je Krajevna skupnost Ljubno dobila svoje krajevne simbole grb, zastavo in himno. Osnutek za grb in zastavo je izdelal oblikovalec Klemen Rodman. V grbu je uporabil lončeni vrč in ljubensko skledo. Grb je tudi na zastavi, ki je rumeno oranžna. Krajani so dobili tudi svojo himno Ljubno na Gorenjskem. Besedilo je pripeval domačin Jože Pavlič, uglasbil pa jo je tržiški zborovodja Franci Šarabon.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 28.12.2003
Tokratni koncert smo pripravili sami domači. Z nami je zapel Mešani zbor Društva upokojencev Brezje, Mošnje in Ljubno, ki ga vodi Slavica Magdič.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva v Ljubnem, 15.6.2003
Predstavili smo deset skladb, program pa je popestrila Otroška folklorna skupina Voše, ki je predstavila splet štajerskih plesov.
100 LET PGD LJUBNO
Dvorana športnega društva Ljubno, 20.6.2003
Domaše gasilsko društvo je praznovalo častitljiv jubilej - polnih 100 let. Z našim petjem smo popestrili njihovo slavnostno sejo.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 29.1.2002
Z novim zborovodjem smo se predstavili še domaču publiki. Izvedli smo povsem nov program, ki smo za naštudirali v slabih štirih mesecih. Koncert smo predstavili še v Mošnjah, Stari Loki in na Brezjah.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Graščina v Radovljici, 25.5.2003
Z novim zborovodjem smo se predstavili tudi na območni pevski reviji. Po oceni Matevža Fabijana nam manjka čista intonacija, dikcija in doživeta interpretacija.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva v Ljubnem, 15.6.2002
S tem koncertom se je od zbora poslovila zborovodkinja Irena Kosmač. Zboru je zaželela pod novim vodstvom mnogo uspeha in vsaj toliko dobre volje in pridnosti, kot so jo pevci prikazali pod njenim vodstvom.
17.9.2003, je zbor začel delo pod novim dirigentskim vodstvom. Zbor je prevzel prof. Peter Novak iz Koroške Bele. Predsednica zbora ostaja Marija Cvenkel, arhivsko knjigo pa je prevzela Alenka Markovc.

PRAZNIK OBČINE RADOVLJICA
Linhartov trg v Radovljici, 11.12.2002
Zbor se je prvič predstavil javnosti pod novim vodstvom. Bil je to eden najbol "mrzlih" nastopov, saj smo peli na prostem pri -15 stopinjah. Nastopili smo skupaj z ostalimi radovljiškimi zbori. Združenim zborom je dirigiral prav naš Peter Novak.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 6.1.2001
Z nami je zapela Mešana pevska skupina Dr. France Prešeren iz Žirovnice. Oboji smo predstavili program, ki je segal od ljudskih božičnih do črnske duhovne glasbe.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Graščina v Radovljici, 1.6.2002
Nastop nam je lepo uspel. Zbor je  sedaj resnično napredoval. Res pa je, da je potrebno vložiti ogromno dela predvsem v base.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
Dom Joža Ažmana v Boh. Bistrici, 2.6.2001
Tokrat je zbore strokovno spremljal Matevž Fabijan. Po njegovi oceni je zbor zelo napredoval od takrat, ko ga je prvič slišal. Pesmi so bile preproste, a zapete zelo doživeto.
LETNI KONCERT
Dvorana športnega društva Ljubno, 9.6.2001
Koncert smo priredili ob naši prvi petletnici. Predstavili smo 12 novih skladb. Nekaj pevcev je na koncertu prejelo tudi Gallusove značke. Z nami je sodeloval Moški zbor Zarja iz Trbovelj.
BOŽIČNI KONCERT
Cerkev Marije Udarjene v Ljubnem, 6.1.2001
Z nami sta sodelovala Vokalna skupina Dekleta iz Bukovice in Dejan Praprotnik s citrami.
POD VAŠKO LIPO, 4.5.2001
Spet smo se vaški kulturniki zbrali pod vaško lipo sredi vasi. Predstavili smo se v nekoliko okrnjeni zasedbi, kar se je poznalo tudi na kvaliteti petja.
Nazaj na vsebino